Bengalese kledingarbeiders hebben dezer dagen allerminst een reden om op beide oren te slapen, als ze dat op andere dagen al zouden hebben. Het Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh - of kortweg Bangladesh Akkoord - staat immers onder enorme druk. De Bengalese overheid wil af van de internationale veiligheidsinspecties in hun kledingfabrieken en staat op het punt deze voortaan te verbieden.

H&M beloofde in 2013 dat 850.000 werknemers die H&M kleding naaien een leefbaar loon zouden verdienen tegen 2018. Actievoerders hielden vandaag een flashmob in de Langemunt in Gent om hen aan die belofte te herinneren. De actie kadert in de internationale campagne “Turn Around, H&M”. De afgelopen weken gingen acties door in 30 steden wereldwijd.

Hoe kunnen bedrijven hun toeleveringsketen transparant maken? En hoe consumenten hierbij betrekken? Dat was de hamvraag van de conferentie die Geert Bourgeois, Vlaams Minister-President, in samenwerking met de SERV - de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen - organiseerde in het Vlaams Parlement, nadat eerder dit jaar de KU Leuven een rapport uitbracht waarin het stelt dat België achterop hinkt in bedrijven aan te zetten tot een meer duurzame bedrijfsvoering.

Nieuwe promokleding of sportshirts nodig voor de leden van je organisatie? En vind je het belangrijk dat deze kleren in eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt worden? Op 14 december 2018 organiseert #cleanekleren een infosessie over de aankoop van duurzame kleding.

De National Garment Workers Federation (NGWF) organiseert op 12 oktober 2018 een hongerstaking om de minimumlonen van kledingarbeiders aan te passen. 

Op 7 oktober was het weer de Internationale dag van Waardig Werk. Niet toevallig, vond op deze dag de M-Fair in Mechelen plaats. 

In 2005 bewees Veja, het Franse fairtradelabel voor sneakers, al dat clean zijn ook cool is. De Morgen ging de oprichters bezoeken in Brazilië

Duurzaam kleding aankopen, hoe pak ik het aan in mijn organisatie? Deze publicatie van #cleanekleren zet je op weg, want duurzaam aankopen is niet zo eenvoudig, maar wel belangrijk!

Een studie van HIVA-KU Leuven vergelijkt België met buurlanden wat betreft regelgeving die er voor zorgt dat bedrijven mensenrechtenschendingen vermijden. België hinkt achterop en neemt zijn verantwoordelijkheid niet op. 

Stad Gent en De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ontworpen een toolbox voor duurzame aankopen. Werk jij in een aankoopdienst van een overheidsbestuur, dan is deze gids een handleiding voor jou om duurzame textiel aan te kopen.