1 miljoen fietskilometers voor schone sportkledij !

Op 24 november 2016 trokken kwb, Wereldsolidariteit, ACV en OKRA Sport Plus naar sportkledingbedrijf Bioracer in Tessenderlo om 1 miljoen fietskilometers te overhandigen, met de vraag om werk te maken van "schone" sportkleding.

 

De actie "Ik fiets voor Schone Kleren" ontstond op initiatief van West-Vlaamse kwb-vrijwilligers, maar breidde snel uit naar andere groepen en andere provincies en kende zo een onverwacht resultaat: 1 miljoen fietskilometers! Bioracer ontving de West-Vlaamse delegatie van de actievoerders en toonde zich bereid om stappen te zetten naar betere arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsbedrijven.

Op zoek naar schone kleren in Indonesië...

Vorig jaar trok kwb met Wereldsolidariteit naar Indonesië, waar ze op de fiets op zoek gingen naar de omstandigheden waarin onze kleren worden gemaakt. Geschokt door wat zij te zien kregen, staan de deelnemers sindsdien op de eerste rij om mensen bewust te maken over de werkomstandigheden in de kledingindustrie. De West-Vlaamse deelnemers wilden echter méér doen dan hun verhaal vertellen. Om aan te tonen dat de 'de consument' wel degelijk wakker ligt van Schone Kleren, vroegen ze elke (West-)Vlaming uit om – in groep - fietskilometers te verzamelen, onder het motto "Ik fiets voor schone kleren". De actie breidde al snel uit naar andere groepen en provincies en kende een onverwacht resultaat: 1 miljoen fietskilometers!

Bioracer ontvangt 1 miljoen fietskilomters

Op 24 november ontving Bioracer in Tessenderlo een delegatie van de West-Vlaamse initiatiefnemers. Daar werden de 1 miljoen fietskilometers aan Bioracer overhandigd. Bioracer toonde de openheid om samen met Schone Kleren Campagne constructief te bekijken hoe het bedrijf kan meewerken aan betere werkomstandigheden in hun toeleveringsbedrijven wereldwijd om zo concrete stappen te zetten naar Schone kleren. Hopelijk is dit een voorbeeld voor andere sportkledingbedrijven en tonen zij dezelfde constructieve houding. Want er is nog heel veel werk aan de winkel!

Bekijk meer foto's van de actie op de facebookpagina van Wereldsolidariteit.

Lees het volledige persbericht over de actie.