Boondoggle wint goud met "Tahra's workout"

Vorige week won Boondoggle goud in de categorie "creative data storytelling" van Eurobest 2017 met "Tahra's workout". Tahra is een Cambodjaanse kledingarbeidster die sportkleren maakt voor de grote sportmerken als Adidas, Puma, Nike,... Voor dit filmpje droeg ze een hele werkdag lang trainingsgadgets die haar vitale functies registreerden. Haar resultaten zijn te vergelijken met de prestaties van een topsporter: Tijdens de 10 werkuren waarbij ze 1.300 kledingsstuks afwerkt, verbrandt ze zomaar eventjes 2.439 kilocalorieën. Alsof ze elke dag een marathon zou lopen. Jij ziet graag af in sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren. Bekijk het filmpje

 

Bekijk "Tahra's workout", de inzending van Boondoggle die goud won op Eurobest 2017.

Teken ook voor cleane kleren

De kans is groot dat je sporttruitje in onmenselijke omstandigheden is gemaakt. Daar kan jij, heel makkelijk, iets aan veranderen.

Help kledingarbeidsters aan een leefbaar loon en een veilige werkplaats door net als Philippe Gilbert onze petitie te tekenen. Zo trekken we sportmerken samen over de streep om schone kleren te produceren.

Teken de petitie