Boondoggle wint goud met "Tahra's workout"

Vorige week won Boondoggle goud in de categorie "creative data storytelling" van Eurobest 2017 met "Tahra's workout". Tahra is een Cambodjaanse kledingarbeidster die sportkleren maakt voor de grote sportmerken als Adidas, Puma, Nike,... Voor dit filmpje droeg ze een hele werkdag lang trainingsgadgets die haar vitale functies registreerden. Haar resultaten zijn te vergelijken met de prestaties van een topsporter: Tijdens de 10 werkuren waarbij ze 1.300 kledingsstuks afwerkt, verbrandt ze zomaar eventjes 2.439 kilocalorieën. Alsof ze elke dag een marathon zou lopen. Jij ziet graag af in sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren. Bekijk het filmpje

 

Bekijk "Tahra's workout", de inzending van Boondoggle die goud won op Eurobest 2017.

Teken ook voor cleane kleren

Sportkleren worden aan de andere kant van de wereld gemaakt. En dat gebeurt nog veel te vaak onder onmenselijke omstandigheden. Daar kan jij, heel makkelijk, iets aan veranderen.

Help kledingarbeiders aan een leefbaar loon en een veilige werkplaats door onze petitie te tekenen. Zo trekken we samen sportmerken over de streep om schone kleren te produceren.

Teken de petitie