BXLR Cup beweegt voor #cleanekleren

De BXLR Cup – uitgesproken als de Brusseleir Cup – is het kleine broertje van de Belgian Homeless Cup. Het is, net als zijn nationale grote broer, een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Dankzij Kwb zetten ook zij hun competitie in het teken van cleane kleren. 

 

 

Wouter Blockx, verantwoordelijke van de BXLR Cup, geeft een woordje uitleg over de organisatie en waarom zij hun (zaal)voetbalwedstrijden in het teken van Cleane Kleren plaatsen: “De BXLR Cup gelooft in de kracht van voetbal. Mensen kunnen bij ons komen voetballen. Wij denken dat net dat simpele feit, ‘gewoon’ kunnen komen voetballen, iets kan betekenen. ‘Samen’ iets kunnen doen, in ons geval voetbal, is eigenlijk de kern van de zaak. Onze leuze is dan ook: One League, Thousand Goals (‘Eén reeks, duizend doelen’). Wij zijn meer dan zomaar een voetbalcompetitie. Wij geven mensen een plek geven waar ze kunnen ‘thuiskomen’. Een plaats waar ze gegarandeerd zullen worden toegejuicht.”

Waarom ondersteunen jullie de actie rond Cleane Kleren? 
Wouter Blockx: “De BXLR Cup schaart zich achter Cleane Kleren omdat we waarden terugvinden in de campagne waarmee we graag een één-tweetje aangaan. Cleane kleren wil consumenten bewust maken van de helse arbeidsomstandigheden waarin hun kledij geproduceerd wordt. De voetballers in de BXLR Cup dragen stuk voor stuk een rugzak en maken of maakten in hun leven moeilijke momenten door. Onze voetballers zijn dus goed geplaatst om zich te herkennen in de mensen die (sport)kledij produceren in lage loonlanden.”

Mis zeker niet hun competitie finale op vrijdag 4 mei.