De hongerstaking van 12 oktober

De National Garment Workers Federation (NGWF) organiseert op 12 oktober 2018 een hongerstaking om de minimumlonen van kledingarbeiders aan te passen. 

 

Enkele weken terug heeft de regering van Bangladesh het minimumloon voor kledingarbeiders herzien. Het resultaat is een optrekking naar TK8000 (ongeveer 80 euro) per maand. Komende van TK5300 lijkt dit een fikse stijging, maar dat is een te snelle conclusie

In Bangladesh liggen de lonen reeds 5 jaar op hetzelfde niveau, terwijl de inflatie er jaarlijks met 7 tot 12 procent stijgt. De vakbonden vragen naar TK16000 (ongeveer 160 euro), wat door verschillende instaties wordt geschat als het leefbare loon in Bangladesh. 

Met de verkiezingen in het vooruitzicht en de gebruikelijke repressie zit een staking er niet in. Toch wil de National Garment Workers Federation (NGWF) iets doen. Daarom organiseren zij een hongerstaking. Lees hier in detail wat er gevraagd wordt met deze hongerstaking. 

Lees je graag meer achtergrond informatie? Dan kan je dat vinden in dit artikel. Toon je solidariteit met kledingarbeiders en teken de petitie

 

Teken ook voor cleane kleren

Sportkleren worden aan de andere kant van de wereld gemaakt. En dat gebeurt nog veel te vaak onder onmenselijke omstandigheden. Daar kan jij, heel makkelijk, iets aan veranderen.

Help kledingarbeiders aan een leefbaar loon en een veilige werkplaats door onze petitie te tekenen. Zo trekken we samen sportmerken over de streep om schone kleren te produceren.

Teken de petitie