De Internationale dag van Waardig Werk

Op 7 oktober was het weer de Internationale dag van Waardig Werk. Niet toevallig, vond op deze dag de M-Fair in Mechelen plaats. 

 

 

In de Internationale kledingsector is waardig werk nog een ongrijpbaar verre droom. Elk jaar organiseert Stad Mechelen de M-Fair, een festival omtrent duurzame mode. Dit jaar stond onze cleane kleren campagne in de spotlight

Stad Mechelen wil als overheid duurzame criteria gebruiken bij haar aankoopbeleid. Daarbij wil ze de Mechelse bevolking aanzetten om hun macht als consument te gebruiken“Consumenten hebben een belangrijke sleutel in handen om het aanbod van kledij te verduurzamen en clean te maken”, aldus de organisatoren.

De bewoners van Mechelen kregen deze informatie in een leuk concept. Zo kon men gedurende de dag deelnemen aan het pannavoetbal toernooi, waarbij de sporters ook een shirt-controle ondergingen. Ook was er een duurzame markt en kon men deelnemen aan bijzonder veel workshops. Als kers op de taart verzorgden de leerlingen van de kunstacademie een modeshow met duurzame ontwerpen. 

WIj hopen dat veel steden en gemeenten het voorbeeld van Mechelen gaan volgen. Hup hup, waar blijft de rest?