Sinksenkoers voor #cleanekleren

Op 4 juni kwam de #cleanekleren in actie op de Sinksenkoers in Averbode. Maar liefst 300 aanwezigen zetten hun handtekeningen onder de petitie en poseerden voor de fotowall. Veel schoon en bekend volk steunden de campagne: Marieke Vervoort of Wielemie, voormalig wielrenner Ludo Dierckxsens (foto links) en Johan Van Summeren, zanger Koen Buyse van Zornik (foto rechts), gewezen wielrenster Evy Van Damme en wielrenster Pia De Quint om maar enkelen te noemen.

 

Journalist Carl Berteele, vaste commentator op de moto bij belangrijke wielerwedstrijden én organisator van de Sinksenkoers, had het event opengesteld voor #cleanekleren.

Een impressie van één van de vrijwilligers, Marie-Jeanne Hendrickx: “Mensen zijn wel erg verrast als je vertelt dat er in een sportshirt van 85 euro maar 60 eurocent loonkost zit. Ook de onveilige werkomstandigheden, lage lonen en in sommige gevallen kinderarbeid raken een gevoelige snaar bij de mensen. Een geslaagde actie waarbij plaatselijke vrijwilligers samenwerkten met actievoerders van Wereldsolidariteit. Met dank ook aan Samana Averbode die ons de best mogelijk plaats gaf om deelnemers en publiek aan te spreken.”

Meer foto's hier.