Weet jij waar je favoriete kledingstuk vandaan komt?

"Is een t-shirt echt meer waard dan mijn werk?" Dat vraagt Shumi, één van de kledingarbeidsters waarmee we spraken. Femma en Sarah Vandoorne gingen voor Wereldsolidariteit naar Bangladesh om te spreken met kledingarbeiders waarvoor de #cleanekleren campagne zich inzet. 

 

Shopna en Shumi werken beide in erbarmelijke omstandigheden waardoor ze pijnstillers moeten nemen om door te gaan. Daarvoor verdienen ze, inclusief overuren, nog geen 100 euro per maand. Ze zijn dan ook bijzonder verbaasd als ze horen dat de supporters truitjes die zij maken verkocht worden aan een prijs die bijna even hoog is als hun maandloon. Sara Ceustermans van de Schone Kleren Campagne ziet het bewustzijn groeien bij de consument, maar nog te weinig mensen zijn bezig met de omstandigheden waarin hun kledij werd geproduceerdLees verder in de blog die Sarah Vandoorne schreef in opdracht van Femma en Wereldsolidariteit. 

Ben je begaan met het lot van Shopna en Shumi? Teken de petitie en neem een kijkje bij Doe Mee om deel te nemen aan enkele leuke acties.