Win een gesigneerde foto van Lieve Blancquaert tijdens het Fair Fashion Festival te Gent

Op 29 april gaat de derde editie van Fair Fashion Fest door te Gent. Uiteraard is de cleane kleren campagne aanwezig tijdens deze dag over eerlijke mode. Sterker nog, als je ons komt bezoeken kan je een gesigneerde foto van Lieve Blancquaert winnen!

 

Fair Fashion Fest te Gent brengt een dag vol workshops, infosessies en advies over eerlijke mode. Verder kan je er ook een fairfashion markt terugvinden waar je jouw duurzame kledij, schoenen en accessoires op de kop kan tikken. Deze editie van het Fair Fashion Festival wenst de ramp in Rana Plaza (*) te herdenken. Zo komen verschillende interessante koppen (Lieve Blancquart, Sara Ceustermans, Jef Van Hecken, Tatiana De Wée, enz) spreken over hun ervaringen in Bangladesh tijdens en na de ramp. Bekijk hier alle praktische informatie.

Cleane kleren wil op deze dag Rana Plaza herdenken door een tentoonstelling aan te bieden van Lieve Blancquaert’s foto’s uit Bangladesh. Daarbij bieden wij jullie de unieke opportuniteit om een gesigneerd beeld (40 op 60 cm) van Lieve te winnen. Dit zou prachtig zijn bij je thuis of in je fair fashion kantoor. 

Lieve Blancquaert ging in januari voor ons naar Bangladesh om beelden te maken van  de vrouwen die onze kleren stikken. Zij ontmoette ook overlevenden van de Rana Plaza-ramp. Blancquaert kwam terug met adembenemende beelden, waaronder onze straffe campagnevisual, eneen grote verontwaardiging“Het hakt er echt in als je met de personen zelf te maken krijgt. Er heerst een enorm contrast tussen wij die in mooie winkels onze kledij kopen en de mensen die ze voor ons maken. Wij hebben daar vaak geen idee van. Er is natuurlijk al veel veranderd, maar die lonen moeten echt omhoog, want dat is wat het hele systeem in stand houdt.” 

Wil jij ook een leefbaar loon & veilige werkomstandigheden voor kledingarbeidsters? Teken dan de petitie & koop op 29 april enkele lotjes van €5. Hiermee help je de kledingarbeidsters rechtstreeks EN maak je kans op die prachtige, gesigneerde foto. 

 

(*) Vijf jaar geleden – op 24 april 2013 – stortte in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, het fabriekscomplex Rana Plaza in. Het was wereldnieuws: 1138 doden en meer dan 2000 gewonden was de trieste balans.