Music For Life is al lang geen onbekende meer. Nieuw is dat je dit jaar een Music For Life Actie kan opzetten ten voordele van #cleanekleren! Onder het motto "alles geven voor #cleanekleren" kan je kledingarbeidsters zoals Tahra een loon geven waar ze recht op hebben.

Tahra stikt jouw sportkleren in Cambodja. Ze werkt 10 uur per dag om 1.300 kledingsstuks af te werken. Daarbij verbrandt ze 2.439 kilocalorieën. Alsof ze elke dag een marathon zou lopen. Jij ziet graag af in sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren... Beweeg daarom samen met kwb, FALOS SPORT+, Govaka en Pasar voor #cleanekleren. Met jouw sportieve prestatie en verbrande kcal trekken we sportmerken over de streep om schone kleren te produceren.

Hou jij wel van een sportieve uitdaging? Dan kan je via Wereldsolidariteit en haar campagnepartners deelnemen aan één van de sportevenementen die in 2018 voor #cleanekleren worden georganiseerd. Of je start gewoon je eigen sportactiviteit voor #cleanekleren, ook dat is mogelijk!

Wereldsolidariteit en ACV werken al jarenlang samen met vakbonden van kledingarbeidsters in Cambodja, Bangladesh en Indonesië. Zij organiseren de kledingarbeidsters zodat ze kunnen opkomen voor hun rechten en betere arbeidsvoorwaarden kunnen afdwingen, zoals een hoger loon, veilige fabrieken en sociale bescherming. Hiervoor hebben ze jouw steun nodig!

 

Naast het ondertekenen van onze petitie of het deelnemen aan sportactiviteiten, kan je de campagne ook steeds steunen door onze sporters te sponsoren. Op die manier steun je kledingarbeidsters in Azië die opkomen voor hun rechten.

Wil jij ook graag dat jouw sportoutfit “clean” is? Kijk dan allereerst op de website van de Fair Wear Foundation om te ontdekken welk sportmerk “clean” is (= produceert in goede arbeidsomstandigheden). Staat jouw favoriete merk hier niet bij? Stel dan zelf vragen aan jouw favoriete sportmerk of sportwinkel. Als consument heb je macht. Gebruik ze!

Van mei tot oktober 2017 organiseert kwb Oost-Vlaanderen een leuke fietsactie voor #cleanekleren. De Oost-Vlaamse kwb-afdelingen kunnen dan  fietskilomters verzamelen tijdens de fietstochten die ze in het teken van #cleanekleren stellen. Eind 2017 worden deze verzamelde fietskilometers dan als petitie overhandigd aan de Belgische sportmerken, samen met de handtekeningen.