Doe een gift voor kledingarbeidsters

Wereldsolidariteit en ACV werken al jarenlang samen met vakbonden van kledingarbeidsters in Cambodja, Bangladesh en Indonesië. Zij organiseren de kledingarbeidsters zodat ze kunnen opkomen voor hun rechten en betere arbeidsvoorwaarden kunnen afdwingen, zoals een hoger loon, veilige fabrieken en sociale bescherming. Hiervoor hebben ze jouw steun nodig!

 

 

Belangrijke realisaties

De kledingvabkonden in Azië zetten zich met hart en ziel in voor de verbetering van arbeidsomstandigheden van kledingarbeidsters in hun land. En met succes: zo realiseerde C.CAWDU (kledingvakbond Cambodja) al een verhoging van het wettelijke minimumloon voor kledingarbeidsters, zo werkte NGWF (kledingvakbond Bangladesh) mee aan het “Veiligheidsakkoord Bangladesh” na de ramp van Rana Plaza en kon Garteks (kledingvakbond Indonesië) samen met andere vakbonden een “protocol rond vakbondsvrijheid in Indonesië” afsluiten met NIKE. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. De lonen moeten nog steeds naar omhoog, veiligheid in de kledingfabrieken blijft een groot probleem en vakbondsvrijheid bestaat dan misschien op papier, maar in realiteit worden vakbondsmilitanten nog steeds opgepakt, gewelddadig benaderd of zelfs vermoord.

Nood aan jouw steun!

Jouw financiële steun aan onze partners blijft echt nodig! Want enkel wanneer kledingarbeidsters zich kunnen verenigen in sterke vakbonden, kunnen zij hun rechten opeisen. Aarzel niet en doe nu je online gift voor kledingarbeidsters in Azië.

Ontdek wat zij met jouw gift kunnen doen:

  • Met €50 kan de kledingvakbond 20 vakbondsleden vorming geven rond minimumlonen en arbeidsrechten: bouw mee aan een leger militanten !
  • Met €280 kan de juridische dienst van de kledingvakbond een rechtszaak opzetten voor de arbeidsrechtbank n.a.v. een schending van arbeidsrechten. Want onrecht moet overal bestreden worden.

Voor giften vanaf €40 (op jaarbasis) krijg je een fiscaal attest.