Koop cleane kleren

Koop kleding die gemaakt is in waardige werkomstandigheden. Dat betekent dat de kledingarbeiders in veilige fabrieken werken en een waardig loon ontvangen voor een werkdag die het maximum toegelaten werkuren niet overschrijdt. Ook als sportclub, organisatie of bedrijf kan je zonder veel moeite clean kopen.

 

Waar vind ik cleane kleren?

Je kan "cleane" of "schone" kleren kopen bij merken of bedrijven die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation (FWF). Merken die zich aansluiten bij de FWF leggen een heel proces af om ervoor te zorgen dat hun kleding gemaakt wordt in de best mogelijke arbeidsomstandigheden. Op hun website vind je een lijst van kledingwinkels en -merken die lid zijn.

fair wear

 

Promotiekledij

Wil je zelf promotionele kledij laten aanmaken (bv. voetbalshirts voor de sportclub van je zoon of je eigen fietsclub of voor één of andere actie), dan kan je voor "cleane" shirts terecht bij ACP Duurzame promo en werkkledij. Je kan er terecht voor onder andere wielershirts van Gonso (vanaf 20 stuks) en voor schone sportshirts van SOL’s (vanaf 20 stuks). Ook voor grotere hoeveelheden sportshirts kan je bij ACP terecht. Volledig op maat gemaakt: model, kleur, maten en bedrukking in overleg met de klant. Vanaf 1000 stuks, 3 tot 4 maanden levertijd. Gemaakt in een door Fair Wear Foundation gecontroleerde fabriek in Bangladesh. Deze Bengaalse fabrikant ondertekende eveneens het Bangladesh Akkoord, dat de veiligheid van kledingfabrieken controleert.

 

Organisaties en bedrijven

Ben je aankoper in jouw organisatie of bedrijf? Lees dan de brochure voor de duurzame aankoop van kleding.