Verzamel kcal

Tahra stikt jouw sportkleren in Cambodja. Ze werkt 10 uur per dag om 1.300 kledingsstuks af te werken. Daarbij verbrandt ze 2.439 kilocalorieën. Alsof ze elke dag een marathon zou lopen. Jij ziet graag af in sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren. Beweeg daarom samen met kwb, FALOS SPORT+, Govaka en Pasar voor #cleanekleren. Met jouw sportieve prestatie en verbrande kcal trekken we sportmerken over de streep om schone kleren te produceren.

 

Beweeg voor #cleanekleren

Het concept is eenvoudig: jij wandelt, fietst, sport voor #cleanekleren en wij houden alle kilocalorieën bij die verbrand werden op deze activiteiten. Via de teller hierboven kan je volgen hoeveel er al gesport werd voor #cleanekleren. Aan het einde van de campagne overhandigen we de verzamelde kilocalorieën aan sportmerken. Want "jij ziet graag af in je sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren!" Beweeg dus mee voor #cleanekleren en help zo kledingarbeidsters aan een leefbaar loon.

 

Hoe meedoen?

  1. Plaats een (bestaande) sportieve activiteit van je afdeling of vriendenkring in het teken van #cleanekleren. Vul tijdig de gegevens in op http://programma.kwbeensgezind.be/cleane-kleren/ en je ontvangt het aantal labels en folders dat je wenst.
  2. Geef na je activiteit aan je provinciale WS-verantwoordelijke volgende gegevens door: Het aantal personen (mannen - vrouwen) dat sport en hoelang er gesport werd (of hoeveel kilometer).
  3. Wij zetten dan jouw geleverde prestaties om in kcal en tellen ze op bij het totale aantal: kijk op de teller hierboven.