Verzamel kcal

Tahra stikt jouw sportkleren in Cambodja. Ze werkt 10 uur per dag om 1.300 kledingsstuks af te werken. Daarbij verbrandt ze 2.439 kilocalorieën. Alsof ze elke dag een marathon zou lopen. Jij ziet graag af in sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren... Beweeg daarom samen met kwb, FALOS SPORT+, Govaka en Pasar voor #cleanekleren. Met jouw sportieve prestatie en verbrande kcal trekken we sportmerken over de streep om schone kleren te produceren.

 

Campagne #cleanekleren

We verwachten allemaal dat onze topsporters clean zijn. Waarom dan niet hetzelfde verwachten van onze sportkleren en de sportmerken? Met de campagne #cleanekleren gaan we in een constructieve dialoog met Belgische sportmerken, zoals Bioracer, Jartazi, Patrick en Vermarc. Hen willen we overtuigen om stappen te zetten richting "schone kleren". Hiervoor hebben we jouw hulp nodig! Naast de petitie die je kan tekenen, kan je ook sporten voor #cleanekleren met kwb, FALOS SPORT+, Govaka en Pasar. Vanaf januari 2018 tot eind oktober 2018 verzamelen zij zoveel mogelijk kilocalorieën, als een soort "alternatieve petitie".

Beweeg voor #cleanekleren

Het concept is eenvoudig: jij wandelt, fietst, sport voor #cleanekleren en wij houden alle kilocalorieën bij die verbrand werden op deze activiteiten. Via de teller hierboven kan je volgen hoeveel er al gesport werd voor #cleanekleren. Aan het einde van de campagne overhandigen we de verzamelde kilocalorieën aan de Belgische sportmerken. Want "jij ziet graag af in je sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren!" Beweeg dus mee voor #cleanekleren en help zo kledingarbeidsters aan een leefbaar loon.

Hoe meedoen?

  1. Plaats een (bestaande) sportieve activiteit van je afdeling of vriendenkring in het teken van #cleanekleren. Vul tijdig de gegevens in op http://programma.kwbeensgezind.be/cleane-kleren/ en je ontvangt het aantal labels en folders dat je wenst.
  2. Geef na je activiteit aan je provinciale WS-verantwoordelijke volgende gegevens door:
    1. aantal personen (mannen - vrouwen)
    2. hoelang er gesport werd (of hoeveel kilometer)
  3. Wij zetten dan jouw geleverde prestaties om in kcal en tellen ze op bij het totale aantal: kijk op de teller hierboven.

Tahra stikt jouw sportkleren in Cambodja

170612 FAIRTIME 30s NL 2K 0 03 25 02"Zonder overwerk verdien ik niet genoeg om van te leven." Tahra is 34 jaar. Op haar 17de ging ze aan de slag als naaister in een Cambodjaanse kledingfabriek. We volgden haar op een gewone werkdag, met fitness gadgets om haar prestaties te meten. Bekijk het filmpje.