Music For Life is al lang geen onbekende meer. Nieuw is dat je dit jaar een Music For Life Actie kan opzetten ten voordele van #cleanekleren! Onder het motto "alles geven voor #cleanekleren" kan je kledingarbeidsters zoals Tahra een loon geven waar ze recht op hebben.

 

Tahra werkt in een kledingfabriek in Cambodja en maakt sportkleren van Nike, Puma en Adidas. Ze geeft alles voor haar job en zwoegt zeven dagen op zeven, in onmenselijke omstandigheden, in ruil voor een hongerloon. Op één dag verbruikt ze evenveel calorieën als een sporter die een marathon loopt. Bekijk het filmpje.

Ook jij kan alles geven voor #cleanekleren: doe mee met Music For Life en organiseer je eigen activiteit. Zo steun jij vakbonden in Azië die vechten voor de rechten van kledingarbeidsters zoals Tahra.

Items web 1

Wat kan je doen?


Werkelijk alles is mogelijk. Een actie hoeft echt niet moeilijk te zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Sport en laat je sponsoren
 • Brei mutsen en verkoop ze
 • Organiseer een quiz en maak de opbrengst over
 • Bied jouw heerlijkste taart of dessert te koop aan
 • Verkoop wijn of snoepjes
 • Of wat dacht je van een kaas- en streekbierenavond, een filmvoormiddag of karaoke?

Alles is goed, zolang je maar alles geeft! Net zoals Tahra.
Heb je echt geen idee? Bel Katrien van Wereldsolidariteit op 02/246.36.79. Samen zoeken we naar een geschikte actie.

Items web 2Geen tijd voor een actie? Een gewone gift op de giftenrekening van Wereldsolidariteit is ook altijd welkom! BE VDK BE41-8900-1404-3510 Bic: VDSPBE91

Items web 3Wanneer kan je een actie doen?

De warmste week loopt van 18 tot 24 december 2017. Maar je kan je actie doen wanneer je het zelf wilt, het ganse najaar door. Tijdens de warmste week zet Studio Brussel zo veel mogelijk acties in de kijker. Ook jij kan als je dat wilt over je actie vertellen op de radio. Zo krijgen jullie verdiende aandacht. Stem jij je radio eind december eens af op Studio Brussel?

Items web 5Registreer je actie

Joepie! Jij besloot om mutsen te breien, en ze te verkopen op de kerstmarkt. Super, je hebt een hele toffe actie. Om er een Music For Life actie van te maken moet je ze wel nog even online registreren.

Hoe?

 • Surf naar www.dewarmsteweek.be
 • Klik op ‘registreer jouw warmste actie’
  • Stap 1: Kies een goed doel – Kies voor Wereldsolidariteit via de zoekfunctie en klik dan onderaan op ‘registreer een actie’
  • Stap 2: informatie van je actie – vul alle velden in (korte omschrijving van je actie, datum, enz..)
  • Is dit jouw eerste actie? Registreer dan ook je naam, adres, telefoonnummer en wachtwoord
  • Klaar!
 • Bij je registratie kan je aanvinken of je goede doel (Wereldsolidariteit) op de hoogte mag gebracht worden van je actie. Doen! Zo kunnen wij je achteraf fatsoenlijk bedanken, en weten we van wie de steun die wij ontvangen afkomstig is. Je mag ons natuurlijk ook een persoonlijk mailtje sturen met de info over je actie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Problemen bij de registratie? Bel ons gerust op 02/246.36.79

Items web 4Op de radio

Zin om op TV of radio te komen? Je kan bij je registratie aanduiden of je op de radio iets over je actie wil vertellen en of een journalist mag langskomen voor een reportage.

Items web 8Feest mee in Puyenbroeck

De warmste week zelf is één groot feest, dat doorgaat tussen 18 en 24 december in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Van over heel Vlaanderen komen mensen er samen om te vertellen over hun actie en hun goede doel. Ook jij kan erbij zijn. Op www.dewarmsteweek.be , in de rubriek FAQ vind je alle info.

Items web 9De opbrengst van je actie

De opbrengst van je actie schrijf je over aan de Koning Boudewijnstichting via www.dewarmsteweek.be . Zij staan in voor de correcte verwerking van de opbrengst van alle acties en zorgen ervoor dat de middelen bij ons terecht komen.

Items web 10Hoe kan Wereldsolidariteit jou van dienst zijn?

 

 • Wil je graag een uitnodiging maken voor je actie om aan je groepsleden te geven of in je gemeente te verspreiden? Hier kan je een uitnodiging downloaden, waar je zelf de gegevens van je actie (Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom?) op kan invullen, alvorens af te drukken of als pdf op te slaan.
 • Uiteraard heb je ook info nodig over Cleane Kleren. Wij sturen je graag foldertjes op, zodat iedereen die aan je actie deelneemt precies weet waar hun geld naartoe gaat.
 • Je actie bekendmaken via Facebook of op onze website? Wij delen het graag! Laat het ons weten. Stuur een mailtje of berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Je mails graag ondertekenen met de boodschap: ‘ik geef alles voor Cleane Kleren’? Hier vind je een voorbeeld dat je kan opnemen als e-mailhandtekening
 • Praktische hulp : Hulp nodig bij registratie op dewarmsteweek.be, vragen over je actie, over het overmaken van de opbrengst, vragen over Studio Brussel? Je kan terecht bij Katrien op 02/246.36.79 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of je kan terecht bij een medewerker van Wereldsolidariteit in jouw provincie. Hun contactgegevens vind je hier