Stel vragen

De #cleanekleren campagne wil in constructieve dialoog gaan met sportmerken en ervoor zorgen dat zij fair fashion produceren. Echter, dat lukt ons enkel met jouw hulp. Deze merken zullen pas gehoord geven aan verandering als de klant dit ook effectief vraagt. Daarom hebben wij de vragenkaart ontwikkeld.

 

Wij nodigen jullie uit om vragen te stellen aan bedrijven waar jij kleren koopt. Op die manier hopen wij dat zij zullen voelen dat "cleane kleren" belangrijk zijn en zullen ze de stap zetten naar ethische productie. 

 

Hoe werkt het?

Om de oproep tot verantwoording gemakkekijker te maken, hebben wij een vragenkaart (pdf) opgesteld waarop enkele cruciale vragen voor kledingmerken staan. Heeft u echter bijkomende vragen, voel u vrij om dit aan te vullen. 

  • U kan de postkaart downloaden en met de post opsturen
  • U kan de vragenkaart per mail versturen
  • U kan enkele kaartjes in uw tas steken en afgeven in de winkel

Wilt u vragenkaarten bestellen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer 

Wil jij zeker zijn dat je sportoutfit "clean" is? Neem dan een kijkje bij de Fair Wear Foundation en ontdek welke merken reeds ethisch produceren. Zo zijn bijvoorbeeld Vaude, Jack Wolfskin en Salewa al lid bij FWF. Staat jouw favoriete merk niet in hun lijst, stuur dan de vragenkaart (en eventueel bijkomende informatie) op en probeer jouw merk te overtuigen om ook "cleane kleren" te maken. Als consument heb je macht. Gebruik ze!

 

Wil je als organisatie, club of vereniging ethische sportoutfits? 

Neem dan een kijkje bij ACP of AMITEX. Beide leveranciers werken volledig op maat naar jullie wensen. Alle kleren worden ontwikkeld in een door de Fair Wear Foundation gecontroleerde fabriek in Bangladesh. Door bij deze organisaties je outfit te bestellen draag jij "cleane kleren" als je sport.