Stel vragen aan kledingbedrijven

Wil jij ook graag dat jouw sportoutfit “clean” is? Kijk dan allereerst op de website van de Fair Wear Foundation om te ontdekken welk sportmerk “clean” is (= produceert in goede arbeidsomstandigheden). Staat jouw favoriete merk hier niet bij? Stel dan zelf vragen aan jouw favoriete sportmerk of sportwinkel. Als consument heb je macht. Gebruik ze!

 

Zoals we elders ook uitleggen, vragen wij aan (sport)kledingbedrijven dat ze zich zouden aansluiten bij de Fair Wear Foundation, aangezien dit de beste manier om te garanderen dat de kleding in goede arbeidsomstandigheden wordt gemaakt. Op de website www.fairwear.org kan je zien welke merken aangesloten zijn bij de FWF en dus de beste garantie bieden op “cleane kleren”. In de sector van de sportkleding gaat het om volgende merken: Salewa, Gonso, Odlo, Deuter, Dynafit, Haglöfs, Jack Wolfskin, Sprayway en Vaude. Staat jouw favoriete merk hier niet bij? Stel dan zelf vragen aan jouw favoriete sportmerk of sportwinkel ! Enkel wanneer zij merken dat hun klanten cleane kleren willen, zullen ze geneigd zijn hier iets aan te doen. Dus: vragen stellen is superbelangrijk!

Stel vragen:

  • In welke landen produceren jullie kleding?
  • Hebben jullie aandacht voor goeie arbeidsomstandigheden in de productielanden? En hoe dan?
  • Krijgen arbeiders een leefbaar loon of wordt alleen voldaan aan het wettelijk minimumloon?
  • Laten jullie onafhankelijke controles uitvoeren in de productiefabrieken?
  • Overwegen jullie aan te sluiten bij Fair Wear Foundation, om meer garanties te hebben voor schone sportkleren?

Ga eens na wie de kledingsponsor van je club is en stel hen dezelfde vragen. Als sporter, als club, als vereniging, … als consument heb je macht. Gebruik ze !

Ben je op zoek naar sportshirts op maat van je organisatie of vereniging, met bedrukking?


Neem dan contact op met ACP Duurzame promo en werkkledij. ACP is verdeler van heel wat FWF-merken, zoals Gonso. Je kan er terecht voor onder andere wielershirts van Gonso (vanaf 20 stuks) en voor schone sportshirts van SOL’s (vanaf 20 stuks). Ook voor grotere hoeveelheden sportshirts kan je bij ACP terecht. Volledig op maat gemaakt: model, kleur, maten en bedrukking in overleg met de klant. Vanaf 1000 stuks, 3 tot 4 maanden levertijd. Gemaakt in een door FAIR WEAR FOUNDATION gecontroleerde fabriek in Bangladesh. Deze Bengaalse fabrikant ondertekende eveneens het Bangladesh Akkoord.