Sponsor onze sporters

Naast het ondertekenen van onze petitie of het deelnemen aan sportactiviteiten, kan je de campagne ook steeds steunen door onze sporters te sponsoren. Op die manier steun je kledingarbeidsters in Azië die opkomen voor hun rechten.

 


Bekijk op https://wereldsolidariteit.dono.be/acties welke sporters de ziel uit hun lijf gaan sporten voor #cleanekleren en steun hen via enkele klikken met een online gift. Zo moedig je hen aan het beste van zichzelf te geven voor #cleanekleren!

Steun kledingarbeidsters in Cambodja, Bangladesh en Indonesië

Jouw gift aan deze sporters gaat naar onze vakbondspartners in Cambodja, Bangladesh en Indonesië, die elke dag ijveren voor betere arbeidsvoorwaarden voor de kledingarbeidsters in hun land. Jouw gift helpt kledingarbeidsters dus om zich te organiseren en via vakbondswerking betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen voor alle kledingarbeidsters, zoals een hoger loon, veilige fabrieken, het recht op vakbondswerking en een betere sociale bescherming. Wereldsolidariteit en ACV werken al jarenlang samen met deze vakbonden en hebben samen al heel wat kunnen realiseren. (Lees meer)

Enkele voorbeelden van wat zij met jouw gift kunnen doen:

  • Met €50 kan de kledingvakbond 20 vakbondsleden vorming geven rond minimumlonen en arbeidsrechten: bouw mee aan een leger militanten
  • Met €280 kan de juridische dienst van de kledingvakbond een rechtszaak opzetten voor de arbeidsrechtbank n.a.v. een schending van arbeidsrechten. Want onrecht moet overal bestreden worden.

Fiscaal attest vanaf €40

Net als bij andere giften geldt ook hier dat je een fiscaal attest van Wereldsolidariteit mag verwachten voor giften vanaf €40 (per jaar). Als je meerdere sporters sponsort via dono.be, worden deze bedragen bij mekaar opgeteld. Alvast bedankt voor jouw steun!

Meer weten over onze partners?